Viziune sacră,

viziune sacră
  1. Ditties despre vedere
  2. E o zi prea sacră ca să mai vărs sânge.
  3.  Buenas noches, Mujeres Espana.

Ca viziune asupra lumii și cosmologie[ modificare modificare sursă ] Credința că un zeu a creat universul după un plan geometric are origini străvechi. De asemenea, albinele construiesc celule hexagonale pentru a-și păstra mierea. Aceste și alte corespondențe sunt uneori interpretate în termeni de geometrie sacră și considerate a fi o dovadă suplimentară a semnificației naturale a formelor geometrice.

viziune sacră controlul funcției vizuale

Arta și arhitectura[ modificare modificare sursă ] Raporturile geometrice și figurile geometrice au fost adesea folosite în proiectele arhitecturii antice egipteneindiene antice, grecești și romane.

Catedralele medievale europene au încorporat, de asemenea, geometrie simbolică.

Comunitățile spirituale indiene și himalayene au construit deseori temple și fortificații pe planurile de proiectare ale mandalei și yantrei. Multe dintre principiile de geometrie sacră ale corpului uman și ale arhitecturii antice au fost compilate în desenul Viziune sacră Vitruvian de către Leonardo da Vinci.

Ultimul desen s-a bazat el viziune sacră pe scrierile mult mai vechi ale arhitectului roman Vitruvius.

Elder Dieter F. Uchtdorf din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli Îl consider pe Joseph Smith printre aceia ale căror mărturii despre Hristos m-au ajutat să-mi dezvolt propria mărturie despre Salvator. În urmă cu numai şase luni, dumneavoastră, membrii credincioşi ai Bisericii lui Isus Hristos m-aţi susţinut ca membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli.

În Islam[ modificare modificare sursă ] Desenele geometrice din arta islamică sunt adesea construite pe combinații de pătrate și cercuri repetate, care pot viziune sacră suprapuse și întrepătrunse, la fel ca și arabescurile cu care sunt adesea combinatepentru a forma modele complexe și complexe, inclusiv o mare varietate de teselări.

Acestea pot constitui întreaga decorație, pot forma un cadru pentru înfrumusețări florale sau caligrafice sau se pot retrage în fundal în jurul altor motive.

viziune sacră miopatie vizuală cum se tratează

Complexitatea și varietatea modelelor utilizate au evoluat de la stele simple și pastile în secolul al IX-lea, printr-o varietate de viziune sacră de 6 până la 13 puncte până în secolul al XIII-lea și, în cele din urmă, pentru a include și stele cu 14 și 16 puncte în secolul al XVI-lea. Modelele geometrice islamice sunt folosite în Coran, Moschei și chiar în viziune sacră.

viziune sacră viziunea este un minus mare

O Maṇḍala hindusă Agamele sunt o colecție de scripturi sanscrită, [5] tamilă și Grantha [6] care constituie în principal metodele de construcție a templului și viziune sacră idolilor, mijloacele de închinare a zeităților, doctrinele filozofice, practicile meditative, realizarea a șase ori dorințe și patru feluri de yoga. Regulile elaborate sunt stabilite în Agamas pentru Shilpa arta sculpturiicare descrie cerințele de calitate ale unor chestiuni precum locurile în care templele urmează să fie construite, tipurile de imagine care urmează să viziune sacră instalate, materialele din care urmează să fie realizate.

Dimensiunile, proporțiile, circulația aerului și iluminarea lor în complexul templului.

Salutări din Dumbrava Sacră! Salut, noi suntem Margo și Paolo.

Manasara și Silpasara sunt lucrări care se ocupă de aceste reguli. Ritualurile de închinare viziune sacră la templu respectă, de asemenea, regulile stabilite în Agamas.

În creștinism[ modificare modificare sursă ] Construcția catedralelor medievale europene s-a bazat adesea pe geometrii menite să facă spectatorul să vadă lumea prin matematică și, prin această înțelegere, să obțină o mai bună înțelegere a divinului.

Cercul, în special, a devenit o formă centrală și simbolică pentru baza clădirilor, deoarece reprezenta perfecțiunea naturii vedere încețoșată parțială centralitatea locului omului în univers.

viziune sacră dispozitive de recuperare a vederii

Asevedeași