Refractor vizual

Telescop refractor apocromat Equinox 80 Sky-Watcher

Telescoape astronomice

Avand aceeasi apertura de 80mm, insa o distanta focala mai scurta, cromatismul este putin mai mare, insa inca invizibil vizual la majoritatea obiectelor stralucitoare, cu cateva exceptii. Din punct de vedere fotografic refractorul se comporta mai bine datorita tubului optic modern proiectat pentru astrofotografie: focalizator Crayford cu 2 viteze si scala gradata, ce se poate roti grade pentru incadrarea obiectelor.

Cursa focalizatorului este suficient de fina pentru reglarea precisa a focalizarii.

refractor vizual

Pentru observatii vizuale refractorul se poate instala fie pe un trepied foto solid capabil sa sustina greutati de kg, fie pe o montura altazimutala sau ecuatoriala mica. Refractoarele Equinox sunt refractoare apocromate ce prezinta refractor vizual optica excelenta a refractoarelor din seria PRO, dar gazduita intr-un tub refractor vizual aluminiu construit la standarde de calitate foarte inalte si cu elemente mecanice noi. Parasolarul este retractabil, refractor vizual capacul de protectie este din aluminiu.

refractor vizual

Tubul optic al refractoarelor Equinox 80 si Equinox 66 prezinta un suport in forma de L ce permite montarea acestuia pe orice trepied fotografic capabil sa sustina greutatea refractorului, dar si refractor vizual o montura ecuatoriala sau alt-azimutala. Tubul optic al refractoarelor Equinox si Equinox se fixeaza pe montura prin intermediul colierelor de prindere.

Serviciul Alerta pret va anunta daca pretul produsului ales scade sub suma precizata.

Refractoarele sunt oferite cu geanta de aluminiu ce asigura protectia acestora in timpul transportului. Focalizatorul este de tip Crayford cu doua viteze pentru a oferi o focalizare foarte fina, utila mai ales in astrofotografie.

Trippy Psychedelic Visuals

Acesta poate fi ajustat atat pentru finetea cursei mecanismul de tensionare a frictiuniisi poate fi rotit sub orice unghi pentru o incadrare mai buna a obiectelor si un confort sporit al utilizatorului. Diametrul focalizatorului este de 2", cu adaptor de 1,25".

Omegon Refractor apochromat Pro APO AP 104/650 ED OTA + 2'' Field Flattener

Mecanismul de fixare al ocularelor este de tipul inelelor de compresie ce permit o priza mai sigura fara ca tubul metalic al ocularelor sa se zgarie. De asemenea focalizatorul prezinta o refractor vizual gradata utila in focalizarea rapida si precisa in cazul astrofotografiei.

refractor vizual

Aplicatiile refractoarelor apocromate Equinox sunt atat in domeniul astronomiei observationale si al astrofotografiei, cat si in cel al observatiilor vizuale terestre pe timp de zi si in fotografie terestra.

Asevedeași