Miopie dioptrică

Mediul - Altă cauză importantă este influența mediului asupra mușchilor globului ocular.

miopie dioptrică

Astfel că un exces de tonus din partea mușchiului ciliar poate sa antreneze miopia prin spasme ciliare. Și indicele de refracție a cristalinului poate fi modificat sub influența temperaturilor înalte opacifierea cristalinului.

miopie dioptrică

Altă teorie susține că un efort prea mare consolidează mușchii ciliari, micșorând curbura cristalinului. Combinație factorilor ereditari cu cei de mediu Patologici - miopie dioptrică o serie de afecțiuni care determină apariția miopiei Tratament[ modificare modificare sursă ] Cele mai comune forme de tratament includ purtarea ochelarilor și a lentilelor de miopie dioptrică doar cu lentile divergenteprecum și o procedură chirurgicală refractivă oculară, dar aceasta este recomandată doar persoanelor cu un anumit grad de miopie, precum și cu o vârstă nu foarte înaintată.

miopie dioptrică

Există 3 tipuri de proceduri chirurgicale keratotomie radială - și cea mai riscantă. Se face o incizie în cornee cu ajutorul unei lame foarte ascuțite, aplatizându-se după lecuire, mărind calitatea imaginii pe retină.

miopie dioptrică

Cu ajutorul unui laser se aplatizează corneea. LASIK - cea mai modernă tehnică.

miopie dioptrică

Se aplică aproape tuturor formelor de miopie. Se folosesc laseri și o microkeratomăcare taie o porțiune circulară din cornee.

miopie dioptrică

Aceasta este apoi tratată cu laseri pentru a-și miopie dioptrică forma și focalizarea.

Asevedeași