Design grafic in 2017 – 9 Tendinte

Tendintele se schimba tot timpul si este destul de dificila estimarea unor noi trend-uri in materie de design grafic. Chiar daca activezi pe nisa design -ului grafic si nu tii neaparat cont de ceea ce este “la moda”, trebuie sa fii totusi la curent cu schimbarile ce au loc in domeniul tau de activitate.

Numai in acest fel vei reusi sa eviti utilizarea excesiva a unor design-uri ce devin demodate, avand in acelasi timp oportunitati deschise de a le transforma in ceva nou si deosebit de interesant. In continuare iti vom prezenta un top 9 al tendintelor de design grafic pentru 2017.

  1. Stil retro „modern”

banner retroPare a fi un paradox, insa in realitate lucrurile nu stau intocmai asa. In ceea ce priveste design-ul, prin retro se inteleg de obicei acele stiluri specifice perioadei 1900-1960.

Retro „modern” se refera insa la deceniile mai recente, mai exact anii ’80-’90. Este vorba despre arta pixelizata, de jocurile video de la inceputuri, dar si de debutul temelor spatiale. Elementele de tehnologie pot fi imbinate perfect cu acest stil retro „modern”.

  1. Design material

google designCel mai bun exemplu de design material il pot oferi cei de la Google. Caracteristicile acestui tip de design sunt alegerea elementelor cromatice indraznete, contururile bine definite, dar si font-urile de dimensiuni mai mari. Toate acestea contribuie la un aspect indraznet, dar si placut din punct de vedere grafic. Tot la design-ul material sunt incluse lumini si umbre suplimentare, profunzime, dar si „miscare”, pentru a oferi oricarui design un plus de realism.

  1. Culori mai stralucitoare, mai atractive

culori stralucitoareAu fost potrivite si la mare cautare in design -ul grafic din perioada ’80-’90, insa vor fi alegeri destul de populare si in 2017. Acest trend este in fapt o separare de elementele mult mai „sterse”, care constau in nuante pastelate, foarte putin contrastante.

 

 

 

  1. Forme geometrice

Modelele si formele geometrice reprezinta motive care se aliniaza cu unele din trendurile anilor ’80. Pot fi aplicate in diverse maniere – fie ca elemente grafice individuale, fie ca elemente de fundal partiale sau totale, ca o tehnica de ilustrare deosebita.

 

  1. Folosirea spatiului “negativ”

Spatiul negativ sau cel de fundal reprezinta un element esential pentru orice design reusit. Odata ce este folosit eficient, acest spatiu negativ este o modalitate inteligenta de a adauga un element extra in design, in special atunci cand vine vorba de logo-uri sau alte diverse proiecte. Pentru exemplificare, priviti triunghiul din urmatoarea imagine. Nu exista, nu este conturat specific, insa prin folosirea inteligenta a spatiului negativ, este foarte bine evidentiat.

triunghi

  1. Aranjamente modulare

modularDesign-urile modulare, sub forma de carduri alaturate, au fost adoptate treptat de nume mari, de brand-uri recunoscute la nivel mondial, pe website-urile proprii si chiar in cadrul aplicatiilor pentru dispozitive mobile. Organizarea sub formatul unei grile nu reprezinta un element de noutate, insa cu siguranta va fi un trend aplicat frecvent in anul 2017.

 

  1. Print-urile “dramatice”

learnConform acestui trend, elementele tiparite nu sunt doar destinate citirii, ci si afirmarii unei anume idei. Pentru a realiza acest lucru, in 2017 se poate apela la strategia centrarii unui anume text, intr-un font cat mai mare – spre exemplu. Efectul “dramatic” poate fi obtinut atat prin marimea font-ului, cat si prin culori, textura sau aranjament al elementelor grafice.

  1. Personalizare

Se spune ca tot ceea ce se incadreaza la “stock” sau “standard” nu atrage cu absolut nimic. Fiecare element de design trebuie sa fie unic, motiv pentru care trend-ul personalizarii complete va fi unul foarte des intalnit in 2017. Nici un designer nu isi doreste ca munca pe care o realizeaza sa fie comuna, la fel cum nici un business nu vrea ca elementele grafice cu care se asociaza sa fie confundate cu cele ale competitorilor. Prin urmare, PERSONALIZARE e cuvantul cheie in materie de design grafic pentru 2017.

  1. Stil abstract, minimalist

In contrast cu trend-ul viu-colorat si bombastic al design-urilor din perioada anilor ’80, acest stil se bazeaza pe linii, respectiv elemente minimaliste si pe abstractizarea majoritatii formelor deja cunoscute.

Ca nota de final, in calitate de designer grafic, trebuie sa urmaresti tot timpul trend-urile prezentului, pentru a te putea decide ce va “prinde” mai bine la public. Poti sa si experimentezi, insa nu iti recomandam acest lucru decat pentru proiectele tale personale.

 

Share-uieste sa vada si ceilalti!

No Comments Yet.

Leave a comment