Web design la vreaupliant.ro

Comanda si tu design grafic la cel mai mic pret, click aici.


Daca ai o afacere pe care vrei sa o promovezi si in mediul online, trebuie sa stii ca web design -ul site-ului este un factor important in atragerea vizitatorilor. Acesta reprezinta imaginea cu care vei capta interesul acestora si ii vei convinge sa navigheze pe site-ul tau.

Mai simplu spus, prin web design se intelege crearea completa a unor site-uri web. Aceasta sarcina include tot ceea ce tine de limbajul de programare, de introducerea de date, de alegerea unei platforme si de conceperea unei structuri grafice complexe.

Pentru a realiza un web design de calitate, trebuie sa imbini capacitatea de redare a informatiilor cu aspectul profesionist, dar in conditiile in care la final sa fie user-friendly.

Unii vizitatori nu retin adresa, dar le raman intiparite in minte diverse elemente legate de grafica si design. Asta este modul in care o parte, destul de mare, a utilizatorilor revine pe o pagina.

Ce elemente trebuie avute in vedere legate de web design?

Ai nevoie de o firma capabila sa iti ofere un design unic, dar care sa respecte, in acelasi timp, toate aspectele legate de identificarea brandului si de fidelizarea utilizatorilor care iti viziteaza pagina. De respectiva firma depinde si eficienta pe care o va avea pagina ta, cantitatea informatiilor si calitatea acestora.

  • Design-ul site-ului trebuie realizat in functie de elementele care atesta identitatea brandului. In functie de cerintele pe care le ai, specialistul trebuie sa modifice template-ul in asa fel incat impactul vizual pe care il are asupra vizitatorilor sa fie optim.
  • Layout-ul unei pagini conteaza pentru ca acesta trebuie sa apeleze direct la publicul tinta. Daca site-ul tau contine produse sau servicii destinate copiilor, acesta trebuie sa contina elemente vizuale specifice acestora. Atat logo-ul, cat si mesajul transmis au un rol important. Trebuie sa fii foarte atent la maniera in care vei plasa elementele ce tin de navigare, elemente ce trebuie sa fie concise si clare. De aceste caracteristici depinde si functionalitatea lor.

Fiecare pagina ar trebui sa contina un alt titlu pe langa mega titlu, dar unul care sa aiba relevanta pentru continut. 

design

Recomandarea noastra este sa respecti elementele de baza ce tin de design pentru a mentine  echilibrul potrivit intre elementele grafice si continutul de text de pe pagina. Asadar, ai in vedere tot ce tine de contrast, de repetitii, de proximitate si aliniament. Pe cat este posibil, incearca sa eviti scroll-ul orizontal pentru ca impune un efort suplimentar din partea vizitatorilor.

  • Meniul principal trebuie sa fie unul usor de utilizat, cat mai clar si intuitiv. Indiferent de tipul site-ului, trebuie sa implementezi functii care sa usureze navigarea. Daca introduci linkuri in sisteme, asigura-te ca acestea si functioneaza. Evita sa folosesti imagini in campurile in care ar trebui sa introduci text.
  • Culoarea si grafica sunt elemente cheie ale site-ului! Cea dintai este utilizata in mod consistent si te poate ajuta sa obtii un contrast bun in asocierea cu textul. Te poti folosi de culoare pentru a crea continut mai usor de inteles.

In ceea ce priveste elementele grafice, trebuie sa stii ca si acestea au un scop. Ai grija ca prin utilizarea lor sa nu distragi vizitatorul de la continut, dar nici sa nu le repeti prea des.

Fonturile utilizate trebuie sa aiba culori contrastante si marimi lizibile. Acest lucru este necesar atat pentru aspectul paginii, cat si pentru a nu obosi ochii vizitatorilor. Continutul trebuie sa includa imagini eficiente, organizate intuitiv, dar si relevante. Tehnicile de scriere adoptate se recomanda a fi specifice site-ului.

Pentru a oferi calitate, asigura-te ca nu exista erori de continut, Evita sa folosesti expresii precum "Click aici" sau altele de acest fel atunci cand construiesti linkuri. Acestea nu sunt deloc estetice pentru pagina ta.

Share-uieste sa vada si ceilalti!

No Comments Yet.

Leave a comment